EEN NIEUWE WEBSITE – DEZE AANPAK WERKT

Een nieuwe website!

okt 26, 2020 | Blog

Organise it heeft een nieuwe website! Hoe pak je als ondernemer zo’n project aan? Ik deel hieronder mijn eigen ervaring en de lessen die ik leerde.

Een nieuwe website, nieuw logo en verse content

Begin 2020 begon ik met het plan om een nieuw logo en een nieuwe website te ontwikkelen. In mei hakte ik de knoop door en startte effectief met het project. Ik besliste om de uitvoering uit te besteden aan freelancers. Zo kon ik mij zelf blijven toeleggen op de groei van mijn business.

Het ontwerp van mijn logo, de bouw van de website en het schrijven van de content heb ik dus met plezier in handen gegeven van creatieve freelancers. Ik kan het iedereen aanraden. Via de freelancewereld vind je nu eenmaal heel snel de juiste hulp en expertise waarover je zelf niet beschikt. Je schakelt freelancers bovendien flexibel in wanneer en hoe lang dat voor jou nuttig is.

Je klanten en collega-ondernemers als klankbord

Natuurlijk hou je zelf nog altijd de touwtjes in handen. Zo moest ik zelf een paar cruciale knopen doorhakken over mijn nieuwe website – wat moest ik absoluut vermelden en hoe kon ik mij nog beter profileren? Een andere waardevolle les die ik leerde, is dat je gerust je klanten en collega-ondernemers mag raadplegen over de manier waarop ze je onderneming percipiëren. Het is altijd moeilijk om zoiets zelf precies in te schatten, dus vraag gewoon aan anderen welke rol je voor hen speelt en waarom je belangrijk voor hen bent. Dat heeft mij alvast erg geholpen om in mijn nieuwe website de juiste accenten te leggen.

Strategisch uitbesteden

Als beginnende ondernemer heb je soms geen andere keuze dan alles in eigen handen te houden, maar op het juiste moment moet je de strategische stap zetten naar uitbesteden waar het kan. Die les heb ik dus ook zelf geleerd. Zo is digitale marketing niet mijn ding en heb ik ingezien dat het beter was om dat in handen te leggen van gespecialiseerde freelancers die dit graag doen en er ook goed in zijn. Zo is administratie wél mijn sterke kant en kan ik daarmee op mijn beurt andere ondernemers helpen.

Spendeer jij als ondernemer liever zo weinig mogelijk tijd aan administratie? Mijn advies is altijd om alles wat niet bij je kernactiviteiten hoort, uit te besteden aan freelancers. Het resultaat: meer tijd en focus voor je ‘core business’ en de groei van je onderneming.

En nu?

Mijn nieuwe website is nu klaar maar zal de komende tijd blijven groeien. Kijk eens rond en laat me weten wat je ervan vindt. Feedback is altijd welkom!